• Meny
  • Meny
Sevaerdigheder for born i London de 7 bedste

Seværdigheder for børn i London – her er de 7 bedste

Når du tager på ferie med børnene, så bør du også tilgodese dem, så de får en dejlig oplevelse og ikke kun bliver slæbt rundt til voksen-seværdigheder. I vil få en bedre tur sammen med dejlige minder, hvis alle er glade, og derfor er det en god ide at se den næste ferie i børnehøjde. 

Tager du på storbyferie, vil det være endnu vigtigere med seværdigheder for børnene, for en storby kan hurtigt skabe trætte miner hos de små. Går din rejse til London med børn næste gang, og har du aldrig overvejet, hvad der kunne være sjovt for poderne, bringer vi her syv gode oplevelser for børn i London.

Hamleys

London Hamleys legetøjsforretning

Er du klar til en legetøjsforretning, som du aldrig har set den før? Hold på hat og briller (og hav gerne børnene i snor), og besøg Hamleys legetøjsforretning, der bugner af legetøj i flere etager, end du kan tælle. 

Børn og barnlige sjæle i alle aldre vil få en fantastisk og noget overvældende oplevelse, for børnene i London og omegn flokkes hertil. Butikken er verdens ældste og største legetøjsforretning, og den forhandler alle de kendte mærker, som børnene elsker.

Hamleys er derfor en af de helt store børneoplevelser i London, som voksne også kan blive imponerede over. Du finder herligheden på Regent Street ikke langt fra Picadilly Circus, hvor hele syv etager udgør et rent overflødighedshorn af legetøj til store og små. Du kan finde mere end 50.000 stykker legetøj i det bugnende sortiment, og flere steder står faglært personale klar til at demonstrere, hvad legetøjet kan.

Hver etage har bestemte temaer, så det er lettere at finde rundt, men besøget i Hamleys kan være noget overvældende. Der er blinkende lys, skarpe lyde og skrigende børn overalt, men du bør ikke undgå legetøjs-magasinet af den grund. Børnene vil blive ellevilde, og du vil være dagens mand (eller kvinde) i skysovs. Tænk på det som et slags Harrods for børn, og glæd dig over børnenes lykke.

Hamleys blev grundlagt af William Hamley i 1760 og fik den nuværende og fornemme placering på Regent Street i 1881. Over fem millioner spændte børn, forældre og barnlige sjæle besøger hvert år de syv etager, som udgør flagskibs-butikken. Du kan også finde Hamleys andre steder i Storbritannien og i resten af verden, for der er 15 butikker i moderlandet og 90 butikker verden over. Så find dit indre legebarn frem, og få en rejse til London med børnene, som de sent vil glemme.

London Dungeon

London Dungeon sevaerdigheder for born

London Dungeon er perfekt til dig, der har lidt større børn, når du leder efter gode seværdigheder for børn i London. Her er tale om et fantastisk flot rædselskabinet, som er skabt med fokus på både underholdning, uhygge og historiefortælling i børnehøjde.

London Dungeon lå tidligere lidt afsides, men nu er etablissementet placeret meget centralt i den pulserende engelske hovedstad – nemlig lige ved siden af London Eye på South Bank. Westminster metrostation er tæt på, og alt er inden for gåafstand, når I befinder jer på South Bank. Tag gerne en lille afstikker til den lille park Jubilee Gardens lige ved siden af, hvor I kan nyde madpakken efter gyset.

London Dungeon er som nævnt perfekt for større børn i London, for der kan godt forekomme uhyggelige elementer, der kan skræmme de små. Selve oplevelsen er skabt som et rædselskabinet, hvor I bliver ledt gennem forskellige rum. 

Hvert rum fortæller en forfærdelig og makaber historie, og skuespillere og fortællere gør oplevelsen komplet. Der vil være effekter, små forlystelser og opgaver undervejs, hvor historie og totalteater flere steder går hånd i hånd. Hvis I tør, er London Dungeon en fantastisk attraktion, som ikke forlader krop og sind lige foreløbig.

London Dungeon så dagens lys som en voksen- og børneoplevelse i London i 1874, hvor det startede ud som et voksmuseum med fokus på Englands makabre historie. Op gennem 1980’erne og 1990’erne blev konceptet videreudviklet med fokus på totalteatret, hvor besøgende fik opført flere hændelser foran sig, som Jack the Ripper-fortællingen, Sweeney Todd-fortællingen, den sorte død og Londons store brand.

I dag byder museet på ikke mindre end to forlystelser, 20 skuespillere og 19 scener, som de besøgende oplever, mens de bevæger sig gennem Londons historie. Er I til gys, horror og skuestykker, vil London Dungeon klart være en fantastisk oplevelse for børn (og voksne) i London.

London Zoo

London Zoo sevaerdigheder for born

London Zoo er Londons zoologiske have, som ligger i forlængelse af Regent’s Park lidt mod nord. Zoologiske haver er altid et hit, når det gælder oplevelser for børn. I London vil I kunne besøge verdens ældste videnskabelige zoologiske have, som er etableret i 1828 til netop videnskabeligt brug. Den åbnede for befolkningen i 1847. 

Når I besøger London Zoo, kommer I let dertil med metroen, og der er flere stop, der er i gåafstand – for eksempel Regent’s Park metro-stoppet. I kommer til at opleve masser af forskellige dyr i parken, som bliver en helt lille oase i midten af den hektiske by. Når I træder ind i haven, forsvinder al storbyens palaver, og I glemmer helt, at I befinder jer i en af verdens mest travle metropoler.

I alt er der knap 20.000 dyr bestående af over 650 forskellige arter. I tillæg til den afdeling, der er ved Regent’s Park, er der en tilhørende afdeling af London Zoo lidt længere væk fra byen, hvor de større dyr holder til. Men det gør ikke hovedstadens zoo til en ubetydelig zoo af flere grunde. 

For det første er den historisk på grund af den videnskabelige profil, og så er den en dejlig lille fredfyldt plet i byens larm. Derudover har den også verdens ældste børne-zoo, som åbnede i 1938. Netop børnezoo’en er perfekt, hvis din rejse til London med børnene også inkluderer mindre poder.

Når I besøger London Zoo, bevæger I jer gennem forskellige arealer med hvert deres særpræg. Her kan I for eksempel opleve et løve-land, et tiger-territorium, et gorilla-kongerige, et Afrika-område, en regnskov, et akvarium, et reptil-hus, en pingvin-strand og meget mere. Så giv dine børn i London et dejligt afbræk fra støjen og larmen, og lad dem boltre sig med dyr og natur.

Fodbold i London

London Arsenal fotbold

Intet sted i verden er fodbold så populært og helligt som i England. England er spillets højborg, og mange fodboldglade piger og drenge vil få sig en oplevelse for livet ved at tage på stadion. Af oplevelser for børn i London byder fodbolden på mange muligheder for udforskning, og selv personer uden en decideret sport-interesse kan blive bevæget.

Der er flere hold i London, der spiller i Premier League – den bedste engelske række. Det gælder især Arsenal, Chelsea og Tottenham, men også mindre hold som Fulham, Crystal Palace og Queens Park Rangers. At se en kamp på stadion er noget helt særligt, når 40.000 eller 60.000 fans jubler og græder sammen med deres favoritter.

Men det kan både være dyrt og svært at få billetter til kampene – især til de store kampe – og derfor kan I eventuelt nøjes med en guidet stadion-tour. Her får I muligheden for at komme ind i det allerhelligste som omklædningsrum, presselokaler og en tur på trænerbænken, hvor I kan indsnuse duften af svimlende sejre og styrtdykkende nederlag. Og husk også gerne en tur i souvenirbutikkerne på stadion, hvor I kan få trøjer og alt det merchandise, I kan drømme om. Klart en seværdighed for børn i London, som gør indtryk – også på de voksne.

Madame Tussauds

London Madame Tussauds

Kort fortalt er Madame Tussauds det verdenskendte voksmuseum, der ligger lige ved Baker Street metrostation. Her kan I finde utallige voksfigurer, som børnene kender fra deres dagligdag, så genkendelsens glæde vil være stor.

Madame Tussauds vil både være en god børneoplevelse i London, men et besøg i museet vil klart også imponere og bjergtage de voksne. Har du aldrig set et voksmuseum før, vil du få en stærk oplevelse. Museet er bygget meget gennemført op, så her er ikke bare tale om en række figurer af kendte personer, figurer og væsener, der er linet op side om side. I stedet går I fra rum til rum, der er dekoreret og pyntet i en stil, der matcher den eller de figurer, der er placeret i rummet.

I vil opleve figurer fra både fantasiens og virkelighedens verden. De voksne vil kunne genkende en række historiske personer som Dronning Elizabeth I og II, Donald Trump, Barack Obama og William Shakespeare med flere, mens børnene i højere grad vil kunne se deres idoler fra for eksempel tegnefilms-universet som Spiderman, Hulk, Iron Man, Wolverine og Thor. Der vil også være masser af kendisser fra de mere celebre kredse som Michael Jackson, Taylor Swift, Britney Spears, Lady Gaga, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og One Direction, så der er noget for alle uanset interesse.

Når I besøger Madame Tussauds, kan både voksne og børn få en sjov oplevelse i London, I kan nyde sammen. Der venter hele tiden overraskelser og utrolige kreationer, der siden år 1835 har forundret, underholdt og måske også skræmt gæster fra hele verden.

Sea Life London Aquarium

Sea Life i London

Sea Life London Aquarium byder på et overdådigt akvarium, der både fungerer som en børneoplevelse i London, men også for voksne interesserede. Bygningen ligger på South Bank lige ved London Dungeon og London Eye, så beliggenheden er meget central. I kan tage metroen til stoppestedet Westminster.

Akvariet har knap 25 år på bagen, og med omkring en million besøgende hvert år er her noget for alle, der er fascinerede af fisk og undervandsliv. Mange af attraktionerne indvendigt er skabt i børnehøjde, hvor det visuelle og de mange dyrearter går hånd i hånd. Der er masser af spændende displays, som også vil tiltale de voksne, og I vil næsten føle, at I er kommet en tur under vand – bare uden dykkerbriller og iltflasker.

Der hersker en dejlig rolig stemning i Sea Life London Aquarium, som giver fornyet energi til at færdes i de travle London-gader. Stedet har tidligere også haft en pingvin-udstilling, men nu fokuseres der på fisk og undervandsliv. I vil kunne opleve meget usædvanlige dyr og planter, som roligt svømmer forbi jeres næser.

Når I besøger Sea Life London Aquarium, bør I også tage en afstikker til Shrek’s Adventure! London, som næsten deler adresse med akvariet. Her får I endnu en børneoplevelse i London af den store slags. Fokus er på den populære film-trold Shrek, hvor børn, forældre og barnlige sjæle kan komme ind i et eventyrligt univers, hvor alt kan ske.

London Eye

London Eye Sevaerdigheder for born

I modsætning til for eksempel København og andre storbyer har London ikke en egentlig forlystelsespark. Det kan undre, så hvis det kribler i børnene for at komme lidt op i højden og blive kildet i maverne, så tag dem en tur med i London Eye.

Her er tale om en seværdighed for børn i London, der kan nydes af hele familien. London Eye er det store pariserhjul, der pryder området omkring South Bank – flankeret af både London Dungeon og Sea Life London Aquarium. Hjulet er 135 meter højt, og I bevæger jer rundt inde i små lukkede kapsler, hvorfra I kan indtage udsigten i sikre omgivelser. Nærmeste metrostation er Westminster.

Børne vil blive ellevilde over at føle, at de er i den store ballongynge, mens de voksne kan nyde det betagende skue over alle Londons hustage. Udsigten er imponerende, men svimlende, og folk med højdeskræk kan blive udfordret. Sæt gerne god tid af, for der kan være lang kø, da London Eye er en af de allermest populære turistattraktioner i den britiske hovedstad.

Er du til høje bygninger, og ønsker du at se mere af London fra oven, så besøg bygningen The Shards 72. etage, der med sine 245 meter giver en vanvittig udsigt over hovedstaden.

Læs også: Hvor bør man bo i London – anbefalede områder og bydele

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *