• Meny
  • Meny

Hvor bør man bo i London – anbefalede områder og bydele

London er en meget stor by, og hvis du blot skal på ferie eller på weekendtur, er det altafgørende, at du vælger det rigtige område at bo i.

I denne guide vil vi give dig en kort beskrivelse af de bedste områder af London samt en liste over gode hoteller til rimelige priser.

Man kan ikke vælge et bestemt område af London og kalde det det bedste. Hvert område har sin stil og charme, og valg af områder kommer derfor an på, hvem du er, hvad du gerne vil lave og så selvfølgelig dit budget.

Seværdighederne er spredt ud over det meste af byen, så der er mange forskellige muligheder, afhængig af hvad du er mest interesseret i.

Vi har dog udvalgt et par af de bedste områder her, så læs videre og find ud af hvilket, der passer dig og dine ferieplaner bedst.

Covent Garden

Covent Garden ligger stort set i midten af London og er et af byens bedste områder. Området ligger i gåafstand til næsten alle de store seværdigheder, som man skal se som førstegangsturist. Er du i byen for at se en af de store musicals, er området også perfekt, da det ligger tæt på West End med alle de store scener.

Selve Covent Garden og Seven Dials, der ligger lige i nærheden, er fyldt med stemning, spændende butikker, dygtige gadekunstnere og mange lækre restauranter.

Hvis du har lyst til at udforske nattelivet, så ligger Soho heller ikke langt derfra. Samtidig ligger Trafalgar Square, der efterhånden betragtes som Londons centrum, kun 700-800 meter væk. Du kan læse mere om Trafalgar Square og alle de ting, du kan opleve i denne guide fra Berlingske.

The Strand Palace Hotel

Et af de bedste hoteller i området er The Strand Palace Hotel der ligger lige midt i Covent Garden og samtidig ikke koster det hvide ud af øjnene. Hotellet stammer fra 1909 og er både hyggeligt og elegant.

Hotellet er kendt for sin smukke art deco-indretning og elegance. Samtidig har hotellet også alle de faciliteter man kunne ønske sig som restaurant, pæne værelser, fitnesscenter osv. 

Se flere billeder af værelser og priser

AMANO Covent Garden

AMANO Covent Garden vil være et godt hotel for dig, der gerne vil bo centralt. Stedet ligger placeret mindre end ti minutters gang fra både Oxford Street og The British Museum, så du får korte afstande til både kultur og shopping.

AMANO Covent Garden har flere gode faciliteter til, når du gerne vil have lidt luksus.

Med fire stjerner i beskrivelsen får du for eksempel både to forskellige barer og lounges, hvor du kan slappe af oven på en hektisk dag. Der er også en god restaurant med et internationalt menukort, og værelserne er moderne og flotte.

Du kan nå offentlig transport fra AMANO Covent Garden fra enten Covent Garden metrostation eller Holborn metrostation, som ligger fem-seks minutters gang fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Shoreditch & Brick Lane

Dette er et af de mest kendte områder af London og er perfekt for de yngre rejsende, da det er et område kendt for sin unikke stemning med street art, markedet ved Brick Lane, gode billige restauranter og et hektisk natteliv.

Netop på grund af det meget aktive natteliv, kan der være en del larm i weekenderne om aftenen og natten, så det er nok ikke det bedste område for børnefamilier. Men hvis du er til fest og farver, er dette det perfekte område for dig.

The Hoxton Shoreditch

Et rigtig godt hotel i dette område er The Hoxton Shoreditch. Dette boutiquehotel ligger lige midt i området og har dejlige værelser til rimelige priser.

Værelserne har parketgulve, store spejle og er indrettet i moderne stil. Hotellet har en restaurant hvor man kan få en typisk English breakfast med det hele – perfekt tømmermandsmad! Men selvfølgelig har de også en masse andre ting på menuen.

Se flere billeder af værelser og priser

Hart Shoreditch Hotel London, Curio Collection by Hilton

Hart Shoreditch Hotel London er et flot og moderne hotel, der er belønnet med fire stjerner. Derfor kan du med rette forvente et skønt ophold i luksusklassen.

Her bliver du blandt andet forkælet med en moderne bar og lounge samt et tilhørende fitnesscenter, hvor du kan træne, når du vil.

Hotellets stil er tidssvarende, og værelserne kommer med alle de faciliteter, som vil behage den moderne rejsende.

Hart Shoreditch Hotel London har også en god beliggenhed, hvilket er meget vigtigt, når du besøger en storby som London. Der er under ti minutters kørsel til Tower Bridge og Tower of London, og også St. Pauls Cathedral ligger i nærheden.

Når du skal med den offentlige transport, kan du med fordel benytte dig af Shoreditch High Street Overground-station eller Old Street Undergrundsstation, som ligger syv-otte minutter fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Camden

Camden ligger i det nordlige London og er kendt for at være rockens fødested i England. Camden er et område med et mere råt udseende end resten af London med gader fyldt med graffiti, farverige butikker og flot udsmykkede bygninger.

Du finder noget af det bedste streetfood i London i Camden-markedet. Det er i det hele taget et område, hvor der sker noget hele døgnet så igen, nok et område, der er bedst for yngre rejsende eller rejsende, der godt kan lide, at der sker noget omkring dem.

Camden Enterprise Hotel

Hotellerne her i området er lidt billigere end i mange andre områder af London så du kan virkelig få noget for pengene. Vi anbefaler for eksempel Camden Enterprise Hotel, der er et hyggeligt hotel lige midt i Camden med en bar og lounge og tæt på for eksempel London Zoo samt markedet. 

Se flere billeder af værelser og priser

The Pack and Carriage London

Hotellerne her i området er lidt billigere end i mange andre områder af London, så du kan virkelig få noget for pengene. Vi anbefaler for eksempel The Pack and Carriage London, der har fire stjerner og ligger i nærheden af The British Museum og Oxford Street.

Det betyder, at du både har kultur og shopping inden for kun ti minutters kørsel. Hotellet har flere gode faciliteter som for eksempel en skøn bar/lounge, hvor du kan nyde en kølig drink.

Du kan spise et solidt måltid i hotellets cafe, som også fungerer som moderne kaffebar.

The Pack and Carriage London har en fordelagtig placering i forhold til offentlig transport, da Mornington Crescent Metrostation og Euston Metrostation ligger henholdsvis fem og syv minutter fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Victoria

Victoria ligger meget centralt i London og er et godt område, hvis du kun er i byen i et par dage. Områdets centrale placering gør det nemt at komme rundt til fods til alle seværdighederne.

Victoria ligger tæt på Buckingham Palace, St. James’ Park, Big Ben og Houses of Parliament, alle inden for en 20 minutters gåtur. Området er derfor et oplagt valg, hvis det er dit første besøg i London, eller hvis du blot er taget til byen på en hurtig weekendtur.

Victoria station er en af de store knudepunkter for metroen, hvilket gør det nemt at rejse rundt i London, hvis du vælger at bo her i en længere periode.

The Windermere Hotel

Der er mange lækre hoteller i Victoria til rimelige priser, for eksempel The Windermere Hotel, der er et familiedrevet hotel og brasserie, blot få minutters gang fra Buckingham Palace, Westminster-katedralen og parlamentet samt metrostationen Victoria.

Alle værelserne er indrettet i typisk britisk stil, og hotellet har en hyggelig restaurant, et bibliotek og ikke mindst gratis morgenmadsbuffet.

Se flere billeder af værelser og priser

Kensington & Chelsea

Disse to områder er blandt de mere fornemme i byen, og beboere her betaler dyre penge i husleje. Dog er prisniveauet for hotellerne i området ikke meget dyrere end resten af byen, hvilket gør det til et attraktivt område.

Kensington og Chelsea er især velegnet for børnefamilier, da områderne er rolige og sikre, og samtidigt ligger de tæt på en lang række seværdigheder.

Er du interesseret i museer, så ligger der en hel stribe af dem her, for eksempel Natural History Museum, Science Museum og Victoria and Albert Museum. Som en bonus har disse museer gratis entré.

Er du til musik og underholdning, så kan det anbefales, at du kigger nærmere på Royal Albert Hall og deres program. Den fantastiske koncertsal er helt klart et besøg værd.

The Park City Grand Plaza Kensington

The Park City Grand Plaza Kensington hører til de større hoteller i området, og her er både overnatningsfaciliteter for turister samt nem adgang til konferencecenteret for businessrejsende.

Hotellet byder på fire stjerner og er af meget høj kvalitet. Du kan nyde et skønt måltid i hotellets restaurant, nuppe en kølig drink i baren eller træne døgnet rundt i fitnesscenteret. Der er også mulighed for afslapning på terrassen eller i haven.

The Park City Grand Plaza Kensington imponerer med sin fremragende beliggenhed, der er tæt på blandt andet Hyde Park og The Natural History Museum.

Har du brug for offentlig transport, ligger Earls Court Metrostation og Gloucester Road Metrostation kun henholdsvis otte og ni minutter fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Notting Hill

Bydelen Notting Hill blev verdenskendt i filmen af samme navn med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollerne. Notting Hill er især kendt for sit marked på Portobello Road og sine ikoniske byhuse i alverdens farver.

Området ligger lidt væk fra det centrale London, og det gør området mere stille og roligt, bortset fra om lørdagen, der er markedsdag og hvor bydelen bliver fyldt op af både turister og lokale beboere.

Én weekend om året forvandles Notting Hill desuden til et stort karneval, og i den weekend er der ekstremt mange mennesker i gaderne.

The Premier Notting Hill

The Premier Notting Hill indbyder dig med fire stjerner og en stil i luksusklassen. Beliggenheden tæt på Hyde Park gør, at hotellet har en central placering, hvilket gør det nemmere for dig at kunne nyde London i fulde drag.

Også Oxford Street er tæt på, hvor du kan shoppe, til du dåner. Når du træt vender hjem til hotellet, kan du nyde en kølig drink i hotellets bar eller lounge, mens restauranten forkæler dig med gourmetmad af international standard.

The Premier Notting Hill ligger heller ikke ret langt fra hverken Marble Arch eller The Natural History Museum, og de tætteste metrostationer er Bayswater og Queensway. Her kan du komme hen på seks-otte minutter.

Se flere billeder af værelser og priser

South Bank

South Bank i London: anbefalede områder og bydele

South Bank er det område, der ligger lige syd for Themsen, og her er tale om et kvarter i rivende udvikling. Førhen var dette område ikke et af de bedste steder i byen, men det har for alvor ændret sig nu. Vil du gerne bo tæt på kunst og kultur, er South Bank lige stedet for dig.

South Bank er primært det sted, der strækker sig fra Westminster Bridge til Tower Bridge langs floden, og området byder på masser af street-art, spændende arkitektur, kunstfilm, street food og eksperimenterende kunst.

Derfor findes her også mange steder, hvor kunstnere optræder med deres udfoldelser, og vil du gerne opleve dette, bør du især lægge vejen forbi Shakespeare’s Globe-teater og Southbank Center.

Et andet must i området omkring South Bank er kunstmuseet Tate Modern, som både kunstinteresserede og turister i al almindelighed bør opleve.

Rejser du med familien, vil området byde på masser af familieorienterede oplevelser som for eksempel akvariet Sea Life Aquarium, der fascinerer med undervandsoplevelser i verdensklasse.

Børn og barnlige sjæle bør heller ikke gå glip af London Dungeon, der i bedste totalteater-stil viser Londons mørke historie frem. Her er skuespillere, små forlystelser og levende kulisser i hobetal.

South Banks måske mest kendte almene attraktion er dog London Eye, det kæmpestore pariserhjul, der giver udsigt over hele byens hustage. Når du er færdig med den svimlende oplevelse, kan du nyde frokosten i den lille, men skønne park, Jubilee Gardens.

Park Plaza Westminster Bridge London

Når du besøger South Bank og ønsker et godt hotel af høj standard, kan du vælge Park Plaza Westminster Bridge London. Her er tale om et firestjernet hotel i luksusklassen, der ikke ligger så langt fra for eksempel Southbank Centre.

Beliggenheden er helt fantastisk, da du kan gå til mange af byens attraktioner herfra. For eksempel kan du gå til Big Ben og London Eye på mindre end ti minutter.

Park Plaza Westminster Bridge London byder også på mange faciliteter, der blandt andet tæller en indendørs pool og to restauranter og brasserier. Her kan du både få britisk og international mad med fokus på det franske køkken.

Nyd også en drink i baren/loungen og lidt hurtig mad fra snackbaren. Bagefter kan du træne kalorierne væk i hotellets fitnesscenter.

Når du skal med offentlig transport, kan du med fordel benytte dig af Lambeth North Metrostationen eller Waterloo Metrostation, som ligger seks-otte minutter fra Park Plaza Westminster Bridge London.

Se flere billeder af værelser og priser

City of London

City of London - anbefalede bydele

City of London vil være det bedste område for dig, der er interesseret i Londons historie. City of London er lille rent størrelsesmæssigt, men kommer med mange attraktioner.

Området kaldes også Square Mile og er hjemsted for blandt andet Tower of London, Museum of London og St. Pauls Cathedral. Her kan du snildt bruge dagevis, når du gerne vil opleve Londons mere grusomme og uhyggelige historie.

City of London byder også på den spændende Sky Garden, der er en indendørs have beliggende på 43. etage i en bygning, der kaldes The Walkie Talkie på grund af den kurvede top. Herfra får du et fantastisk overblik over Londons hustage, der tager pusten fra de fleste.

City of London har ikke det store befolkningstal sammenlignet med andre områder i London, og derfor er her relativt stille både om aftenen og i weekenderne.

Området er nemlig et af dem med flest arbejdspladser, og det er lig med mere plads og færre mennesker, når du besøger området. Da her er så mange arbejdspladser, er der utrolig mange transportmuligheder fra City of London til andre områder af byen.

The Tower Hotel

Eftersom City of London som nævnt er et område, hvor der er mange arbejdspladser, kan det være lidt sværere at finde gode overnatningsforhold i området.

Dog anbefaler vi The Tower Hotel, der har fire stjerner og to restauranter. Beliggende tæt på Tower Bridge får du et godt udgangspunkt for at kunne opleve alt, hvad London har at byde på – også i byens andre områder.

The Tower Hotels restauranter byder både på et lokalt og internationalt menukort, og du kan nyde frokost og aftensmad her. Vil du gerne af med kalorierne bagefter, kan du tage en omgang i hotellets fitnesscenter.

Skal du med offentlig transport, kan du benytte dig af Tower Hill Metrostation syv minutter derfra eller Tower Gateway Station otte minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

The East End

The East End London - anbefalede områder

Vil du gerne bo i et område i London, hvor kunsten trives, og kunstnerne står i kø for at fremvise deres værker? Så kan du med fordel bosætte dig i The East End.

Her er tale om et stort område uden specifikke grænser, og ofte siger man, at The East End inkluderer blandt andet områderne Dalston, Hackney, Whitechapel, Bethnal Green, Stepney, Mile End og Bow.

Det banebrydende Whitechapel Gallery er et populært sted blandt kunststuderende, og det fortjener klart et besøg. Her kan du opleve moderne, ældre og nutidig kunst siden begyndelsen af 1900-tallet.

Når du skal udforske The East End, kan dette med fordel gøres ved at leje en cykel. Læg gerne vejen forbi både Regent’s Canal og Broadway Market på din tur, eller kør langs floden til Docklands. Er du blomsterinteresseret, bør du ikke gå glip af Columbia Road Flower Market.

Områderne omkring The East End ligger lidt væk fra centrum, og det betyder på den gode side billigere hoteller, men også længere afstande ind til centrum.

Heldigvis er især metronetværket i London fremragende, så du vil sagtens kunne tage ”The Tube” ind til centrum. Det tager bare lidt længere tid. Der er også gode Overground-forbindelser.

Holiday Inn London Whitechapel, an IHG Hotel

Holiday Inn London Whitechapel er et godt valg for dig, der ønsker at bo på et hotel af høj standard, når du besøger The East End.

Hotellet er belønnet med fire stjerner, og byder på faciliteter som for eksempel fitnesscenter og en restaurant med et især britisk menukort. Her kan du nyde mad morgen, middag og aften.

Holiday Inn London Whitechapel har tillige en bar og lounge, hvor de kølige drinks kan indtages, og er du lidt halvsulten, kan du tage en bid mad i snackbaren.

Beliggenhedsmæssigt er hotellet fint placeret tæt på offentlig transport. Tag for eksempel toget fra Shadwell DLR-station eller Whitechapel Metrostation, der ligger henholdsvis fem og seks minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

Docklands og Canary Wharf

Docklands i London

Docklands og Canary Wharf er perfekt til dig, der ønsker at bo lidt fra centrum og dig, der er meget interesseret i arkitektur.

Docklands og Canary Wharf er et område på den nordlige side af Themsen fra Wapping til Royal Victoria Docks, inklusiv Limehouse og Isle of Dogs.

Stedet er hjemsted for de ultramoderne tårnblokke på Canary Wharf, der står i dyb kontrast til de ombyggede varehusbygninger fra 1800-tallet, der ellers pryder kvarteret.

Området byder især på Londons maritime fortid, som du blandt andet kan opleve på Museum of London Docklands og Trinity Buoy Wharf. På sidstnævnte sted kan du opleve Londons eneste fyrtårn. Når du bosætter dig i området her, vil du også være tæt på O2 Arena.

Docklands og Canary Wharf er et meget moderne sted, der er i rivende udvikling. Derfor er den offentlige transport også blevet prioriteret, så du hurtigt kan komme ind til byen.

Her kan du for eksempel benytte dig af Dockland Light Railway. Selve Docklands og Canary Wharf er dog stadig et meget roligt område, som mange børnefamilier foretrækker.

The Collective Canary Wharf

Eftersom området er i rivende udvikling, kommer der hele tiden flere og flere hoteller i området omkring Docklands og Canary Wharf. Et af de moderne hoteller i luksusklassen er The Collective Canary Wharf, som får vores anbefaling.

Her er tale om et hotel i moderne stil, der er belønnet med fire stjerner for kvalitet og faciliteter. En af disse er en indendørs pool, og er du til træning, kan du fortsætte motionen i hotellets fitnesscenter. Efterfølgende kan du få en skøn nærmest spaagtig oplevelse i saunaen eller dampbadet.

The Collective Canary Wharf har en god beliggenhed, og der er mindre end et kvarters kørsel til for eksempel Excel Exhibition Centre og Tower of London.

Skal du med offentlig transport, kan du med fordel benytte dig af Crossharbour Station eller South Quay Station. Det tager henholdsvis fire og seks minutter at komme derhen.

Se flere billeder af værelser og priser

Richmond, Kew og Hampton Court

Richmond i London - anbefalede områder

Richmond, Kew og Hampton Court er områder, der ligger lidt uden for Londons absolutte centrum, og her kan du med fordel bo, hvis du foretrækker lidt mere fred og ro. Her er også oplagt at bo, hvis du er interesseret i historie.

Richmond, Kew og Hampton Court ligger mod sydvest og føles ikke helt som en storby. Her er i stedet tale om et mere ”fint” kvarter, hvor de mere velhavende indfødte bor.

Det er også lig med pænere gader og områder – perfekt til dig, der rejser med børn. Her er heller ikke lige så hektisk, og du vil flere steder opleve mere grønt og mindre os.

Bosætter du dig i området her, vil der være flere flotte naturoplevelser at få – for eksempel de smukke haver Kew Gardens eller Richmond Park, hvor du kan se hjorte og andre vilde dyr.

Lad dig også fortrylle af Tudor-historien på Hampton Court Palace, og besøg herefter en af de flotte traditionelle pubber langs floden.

Selvom Richmond, Kew og Hampton Court ligger lidt uden for London, kan du hurtigt komme ind til centrum med tog og metro.

Holiday Inn Brentford Lock, an IHG Hotel

Hotellet Holiday Inn Brentford Lock har en skøn beliggenhed ved vandet, og det kommer med gode faciliteter som restaurant og bar.

Her kan du få morgenmad, frokost og aftensmad, og du kan efterfølgende svede kalorierne af i hotellets fitnesscenter.

Holiday Inn Brentford Lock har fire stjerner og er skabt i moderne luksusstil. Værelserne er indrettede i en enkel og elegant stil, og der er fokus på komforten.

Beliggenheden er selvfølgelig lidt uden for London, og der er knap ti kilometer til Westfield London Shopping Center.

Se flere billeder af værelser og priser

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *