• Meny
  • Meny
Edinburgh anbefalede områder og bydele

Hvor i Edinburgh i Skotland skal du bo? Anbefalede områder og bydele

Er du ved at pakke kufferten, og har du set dig varm på Edinburgh? Så kan du med fordel læse med her, når vi guider til, hvor i Edinburgh i Skotland du skal bo.

Her kommer vi ind på seks forskellige bydele i Edinburgh, som alle byder på noget lidt forskelligt. Derudover kommer vi også med bud på anbefalede hoteller i Edinburgh fra hver bydel, som du kan overveje at bo på.

Artiklens gennemgang af bydelene giver dig et perfekt overblik over hvert nabolag, så du bedre kan finde det område i Edinburgh, der er bedst for dig og dine præferencer.

Edinburgh er et rigtig godt rejsemål til dig, der elsker den britiske kultur. Her er tale om en ”gammel” by med masser af historie, og du bliver ikke skuffet, hvis du elsker gamle slotte og borge.

Derudover har den skotske by også udviklet sig til at blive mere hip, hvilket er godt nyt til dig, der drømmer om et mere pulserende storbyliv med shopping, natteliv og god mad.

Kort fortalt har Edinburgh lidt af det hele – men husk selvfølgelig paraplyen, som er et must ved hvert besøg i Storbritannien. 

Old Town / The Royal Mile

Old Town i Edinburgh - anbefalede områder og bydele

Når du overvejer, hvor i Edinburgh i Skotland du skal bo, vil den gamle bydel ”Old Town” være et must, hvis du er til sightseeing og gerne vil have alt det centrale tæt på. Her er også et fremragende natklubliv samt en stor scene for levende musik. Selvom navnet antyder, at her er ”gammelt”, så er det faktisk det modsatte, der gælder – her er nemlig utroligt levende og spændende.

Old Town byder på nok den bydel i Edinburgh, som emmer mest af charme og gammel tid. Levnet fra middelalderen er tydeligt, og når du slentrer rundt gennem de gamle, snørklede gader, fornemmer du klart, at du er blevet transporteret tilbage til forgangne tider.

Det er også i Old Town, at du finder The Royal Mile. The Royal Mile er navnet på den mest kendte gade i Edinburgh, som tager dig forbi alle de populære steder. Den starter ved det imponerende Edinburgh Castle og fører dig langs velkendte lokationer som det skotske parlament, katedraler, museer og slotte samt cafeer, barer og restauranter.

Skal du kun besøge ét udsnit af byen, når du skal finde et sted at bo i Edinburgh, så skal det være The Royal Mile. 

Old Town vil også være det bedste område i Edinburgh, hvis du gerne vil nyde traditionel stemning og gastronomi på de velkendte britiske pubber, og er du et madøre, bør du lægge vejen forbi mad- og gade-markedet i Grassmarket hver lørdag.

Den legendariske gade Cowgate er stedet for dig, der gerne vil nyde en night out med alt, hvad der dertil hører af barer, spillesteder og natklubber.

Market Street Hotel

Der er flere gode hoteller i Edinburgh, og et af dem er Market Street Hotel, der ligger tæt ved The Royal Mile – mere centralt bliver det næsten ikke.

Her er tale om et firestjernet hotel med alskens faciliteter, hvis udformning er særligt designerskabt.

Det er lig med en hel oplevelse i sig selv, uanset om du slapper af på de luksuriøse værelser, sipper drinks på tagterrassen eller hygger i loungen.

Se flere billeder af værelser og priser

New Town 

New Town i Edinburgh - anbefalede områder og bydele

Er du til shopping eller besøg på hippe cocktail-barer, så skal du vælge New Town som dit sted at bo i Edinburgh. Her er tale om byens nye bydel, hvor shopaholics og fashionistas kan få deres lyst stillet på den store skala.

George Street er knudepunktet for shoppingen i verdensklasse, og du kan finde alt fra kæmpe kædeforretninger til helt bittesmå uafhængige butikker, som er helt unikke.

Når du har shoppet til den store guldmedalje, er det tid til at vise indkøbene frem og hvile fødderne. Og det kan du gøre på en af de mange chikke cocktail-barer, som rangerer fra de helt ultra-hippe til de mere klassiske skotske med den typiske mørke arkitektur.

New Town er også det bedste område i Edinburgh, hvis du gerne vil spise på moderne restauranter, nyde en øl på klassiske pubs eller tage en kop kaffe på en smart cafe.

Når du tager til denne bydel i Edinburgh, vil du stadig være tæt på byens centrum og Old Town, for Edinburgh er ikke så stor sammenlignet med andre storbyer. Det vil tage dig omkring 10 minutter at gå til The Royal Mile, og der er 20 minutters gang til Edinburgh Castle.

Under hele gåturen vil du kunne opleve den klassiske skotske – og lidt dystre – by-stil, som er en oplevelse i sig selv.

Crowne Plaza Edinburgh – Royal Terrace

Når du skal finde ud af, hvor i Edinburgh i Skotland du skal bo, vil Crowne Plaza Edinburgh – Royal Terrace være et godt bud.

Her er tale om et firestjernet hotel ikke så langt fra Princes Street, som er et af knudepunkterne for det centrale i byen. Det giver dig et godt udgangspunkt for at opleve denne bydel i Edinburgh til fods.

Hotellet tilbyder både restaurant og lounge, hvor du kan nyde mad og drikke, samt gode komfortable værelser af høj standard.

Se flere billeder af værelser og priser

West End & Haymarket

West End och Haymarket i Edinburgh - anbefalede bydele

Vil du gerne være tæt på kunst, teatre og film, når du skal finde steder at bo i Edinburgh, så skal du vælge West End & Haymarket-kvarteret. Her er tale om et kulturelt samlingssted for alle, der har kunsten tilfælles.

Nabolagets beliggenhed er ikke helt så central som for eksempel Old Town, men det er forholdsvist let at komme til centrum med offentlig transport – eller via en rask gåtur. Det tager omkring 20 minutter at gå til The Royal Mile.

Denne bydel i Edinburgh kan med fordel opleves med udgangspunkt fra Lothian Road, hvor du også finder det verdenskendte koncerthus og spillested The Usher Hall, som er fantastisk både indvendigt og udvendigt. Gaden byder dog på endnu mere underholdning og kunst i form af to af byens bedste teatre – The Lyceum og Traverse – hvor du kan opleve teaterstemning, når det er mest britisk.

Er du til film, gerne af den avantgardistiske slags, bør du besøge arthouse-biografen The Filmhouse, som også har til huse på Lothian Road. 

Derudover er West End & Haymarket hjemsted for kunstmuseet Scottish National Gallery of Modern Art, og det et såmænd muligt at få en rigtig friluftmuseums-oplevelse i den pittoreske Dean Village, som er en tidligere kornmølle-landsby. En skøn måde at opleve den gamle britiske mølle-kultur på.

Voco Edinburgh-Haymarket

Voco Edinburgh-Haymarket er et godt hotel i Edinburgh til dig, der ønsker høj komfort og en beliggenhed tæt på Haymarkets spændende kunsttilbud.

Stedet er belønnet med fire stjerner og er af moderne standard, og du kan nyde et glas i baren, slappe af i loungen eller indtage et solidt måltid mad, før du kryber til køjs på dit komfortable værelse.

Se flere billeder af værelser og priser

Grassmarket

Grassmarket i Edinburgh - anbefalede områder

Et af de bedste områder i Edinburgh til dig, der elsker et heftigt natteliv, er nabolaget omkring Grassmarket. Før i tiden var det her, at forbrydere blev hængt, men i dag huserer en mere venlig stemning, hvor alle er velkomne. Nabolaget tilbyder et mere varieret persongalleri, som på mange måder minder lidt om det velkendte Covent Garden i London.

Området er bosat med finurlige små butikker, der sælger alt mellem himmel og jord, og her er rig mulighed for at gå på opdagelse – også for familier og børn.

Når det er sagt, er Grassmarket stedet, hvor de fedeste fester i byen bliver holdt. Her er nærmest tale om heldags-fester, som starter på de mange barer og pubs i dagtimerne og bliver videreført til bastunge natklubber om aftenen og natten. Du vil nærmest kunne mærke din krop sitre, når du tager en slentretur her om aftenen.

Læs også: Hvor bør man bo i London – anbefalede områder og bydele

Det er også i Grassmarket-bydelen i Edinburgh, at det ugentlige marked bliver holdt – hver lørdag – hvor du både kan finde alt fra gastronomiens verden, men også masser af unikke varer fra lokale kunstnere og håndværkere.

Et perfekt sted at ose rundt i timevis, hvorefter det er på sin plads at besøge en af de mange små cafeer til eftermiddagskaffen eller -teen.

Grassmarket har som en fordel en central beliggenhed i byen, så her er kort til centrum – Princes Street ligger et stenkast derfra, og der er knap et kvarters gang til The Royal Mile.

Eden Locke

Eden Locke vil være et fint bud på, hvor i Edinburgh i Skotland, du skal bo, når du befinder dig omkring Grassmarket.

Her er tale om et lejlighedshotel tæt på Princes Street, der kommer med alle de faciliteter, der gør dit ophold i Skotland lettere. Det inkluderer for eksempel køkken, premium-sengetøj og store tv’er.

Perfekt til dig, der gerne vil have lidt mere kontrol over dit ophold.

Se flere billeder af værelser og priser

Portobello

Portobello i Edinburgh - anbefalede bydele

Portobello er et af de bedste steder at bo i Edinburgh, hvis du rejser med familien og gerne vil være tæt på stranden. De fleste tænker næppe på strand, når snakken falder på denne skotske by, men Edinburgh-forstaden Portobello er faktisk et kystområde med bademuligheder.

Det betyder også, at Portobello ikke er det bedste område i Edinburgh, hvis du gerne vil bo centralt. Du kan dog komme ind til centrum omkring Princes Street med en bus, der tager omkring 30 minutter.

Er du derimod til afslapning, familiehygge og ikke mindst nogle af landets bedste is, så er Portobello perfekt. Kvarteret byder på mange gastronomioplevelser på de alsidige restauranter, og der er mange gode cafeer og bagerier, som du ikke bør snyde dig selv for, hvis du har en sød tand.

Husk at opleve områdets fish and chips, som er en af specialiteterne, og så er en slentretur langs promenaden et must.

The Scholar

Når du skal finde ud af, hvor i Edinburgh i Skotland du skal bo, er The Scholar en overvejelse værd. Der er ikke mange hotelmuligheder i Portobello, men med The Scholar kommer du tæt på.

Stedet har fire stjerner, og her finder du en utrolig spændende kaffebar, som bør beæres med et besøg.

Du kan også få et måltid i restauranten eller en drink i baren.

Se flere billeder af værelser og priser

Stockbridge

Stockbridge i Edinburgh - anbefalede bydele

Stockbridge er den perfekte bydel i Edinburgh til dig, der gerne vil opleve boheme-stemning, masser af markeder og små uafhængige butikker. Kvarteret dyrker genbrug og miljørigtighed i rigelige mængder, og derfor kan du møde flere stærke genbrugsbutikker side om side med de unikke specialbutikker.

Her kan du for eksempel opleve alt fra cykelforretninger til ostebutikker, delikatesser, vintage-forretninger og en butik, der udelukkende forhandler lysekroner.

Stockbridge er et levende område tæt på New Town, som dog ikke oser og larmer helt så meget som andre steder i byen. Atmosfæren er mere mild og rolig, og her er mange skønne gader og pladser at opleve.

Leder du efter en endnu grønnere oase, kan du besøge The Royal Botanic Garden eller tage en rolig gåtur langs floden.

Her er tale om et godt sted at bo i Edinburgh, hvis du gerne vil have lidt af det hele. I weekenden bliver den rolige atmosfære skiftet ud med en mere travl, når The Stockbridge Market folder sig ud, og ønsker du generelt mere liv og leben, så vil en tur langs Raeburn Place give dig masser af indtryk og mulighed for alsidig shopping. Raeburn Place er områdets mest centrale gade.

Med Stockbridge er her ikke tale om Edinburghs mest centrale nabolag, men eftersom byen ikke er utrolig stor, er der derfor heller ikke langt fra den ene del af byen til den anden. Regn med 25 minutters gang til The Royal Mile.

Nira Caledonia

Nira Caledonia er et godt hotel i Edinburgh, som ligger tættere ved Stockbridge.

Her er tale om et mere afdæmpet hotel, der tilbyder sin luksus på den rolige måde i stedet for den larmende, som man ser flere steder inde i centrum.

Nira Caledonia vil være et prima valg for dig, der går op i velvære af den miljørigtige slags.

Se flere billeder af værelser og priser

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *