• Meny
  • Meny

Det fantastisk store London Eye

”The London Eye” er et kæmpe pariserhjul placeret på bredden af River Thames i London, England. Det kæmpestore hjul måler 135 meter i højden og har en diameter på 120 meter – altså et kæmpe pariserhjul, hvor det er muligt at se størstedelen af London by fra toppen.

London Eye er det største pariserhjul i Europa, og er samtidig den mest populære betalte-turistattraktion i Storbritannien. Hvert år besøger mere 3,5 millioner mennesker det kæmpemæssige hjul for at få et glimt af London fra himmelhøjde. Da London Eye blev bygget færdig tilbage i 1999 var det faktisk verdens største pariserhjul. Først i 2006 blev hjulet ”overhalet” af Star of Nanchang, der måler 160 meter, og siden af Singapore Flyer i 2008, der måler 165 meter.

Hjulet har haft mange forskellige navne

The London Eye eller Millennium Hjulet, hed officielt the British Airways London Eye. Men siden 20. Januar 2011 var det officielle navn EDF Energy London Eye – og dette navn vil hjulet hedde tre år frem, da der er indgået en sponsoraftale med EDF Energy – så hvem ved, hvad hjulet officielt hedder om et 10 år?

Fantastisk udsigt fra ”Londons øje”

Størstedelen af Londons turister vælger at aflægge London Eye et besøg for at opnå den fantastiske udsigt, der er mulig at få ved en tur rundt i hjulet. Fra toppen af hjulet har du frit udsyn over hele London, hvilket er en fantastisk måde at lære byen bedre at kende på.

London Eye er en af London mest populære attraktioner. Hvis du skal på et besøg i London, bør du uden tvivl tage en tur i Europas største pariserhjul. Kan du godt lide at tage billeder på din rejse, så har får du ikke en bedre baggrund til dit portrætfoto end udsigten fra London Eye.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *