• Meny
  • Meny

Houses of Parliament

Houses of Parliament er også bedre kendt som Palace of Westminster, eller Westminster Palace. Det er en bygning i London i England, hvor de to kamre i Det britiske Parlament mødes og agerer som den lovgivende forsamling. De to huse kaldes på dansk henholdsvis for overhuset, som på engelsk hedder House of Lords, og underhuset, som på engelsk hedder House of Commons. Den fantastisk smukke bygning, eller slot er placeret på den nordlige side af Themsen floden i området City of Westminster, som ligger forholdsvis tæt på de andre regeringsbygninger i Whitehall. Slottet har tidligere funktioneret som regentbolig, men da der ikke har boet nogle monarker i slottet siden det 16. århundrede, så var det ikke længere meningsfuldt, at slottet havde denne funktion.

Den ældste del af slottet, som er blevet bevaret er fra 1097 og det er Westminster Hall. Men slottet er blevet genopbygget, da det har været udsat for brand i 1834, som stort ødelagde alt. Bygningen blev gendesignet af henholdsvis arkitekt Sir Charles Barry og arkitekt Augustus Welby Pugin.

Interessant bygning

Man kender nok mest bygningen for dens klokketårn, som blandt andet består af klokken Big Ben. En turistattraktion, som har tiltrukket et hav af turister hver eneste år, dog er mange turister under den opfattelse, at det er selve uret, der hedder Big Ben. Slottet indeholder ufattelig mange rum, men de to vigtigste er det tidligere omtalt Overhus og Underhus.

Udover disse rum, indeholder slottet også spisesale, biblioteker, opholdsrum, barer og mødesale. Du kan komme ind og overvære en politisk debat i Houses of Parliament, det kræver blot, at du køber en billet og står i en forholdsvis lang kø. Houses of Parliament er uden tvivl en af de vigtigste bygninger i London, og hvis du interesserer dig for politik, så er det en stor oplevelse.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *