• Meny
  • Meny

Big Ben

Den store klokke på Westminster Palace i London er uden tvivl et synonym for hele London. Langt de fleste mennesker forbinder denne store klokke Big Ben med London, da denne klokke er en af byens populæreste seværdigheder.

Klokken bliver også kaldt ”den store klokke i Westminster”. Størstedelen af Londons beboere vil kalde det store tårn Big Ben, men faktisk refererer navnet ”Big Ben” kun til den klokke, der befinder sig i tårnet. Selve klokketårnet er placeret i den nordøstlige ende af den store bygning. I enkelte tilfælde omtales dette tårn også som St. Stephen’s Tower.

Big Ben vejer mange tons

Den store klokke blev til at starte med støbt i Stockton on Tees. Dog fandt man det nødvendigt at genstøbe Big Ben på Whitechapel Bell støberi i 1859. Big Ben klokken vejer hele 13 tons, og placeret i toppen af det høje tårn i London. Navnet Big Ben bruges ikke kun om klokken, men også det kæmpemæssige ur, der er syv meter i diameter.

Det store urs slag bliver sendt i BBC radio ligesom vi i Danmark hører rådhusklokkerne i dansk radio. Big Bens slag symboliserer frihed, og fylder en stor del i London beboernes bevidsthed.

Westminsters klokketårn ”Clock Tower of Westminster Palace” har i forbindelse med Dronning Elizabeth 2. Af Storbritanniens diamantjubilæum skiftet navn til Elizabeth Tower – en hyldest til Storbritanniens dronning.

Er du på besøg i London, bør du aflægge Big Ben et besøg. Oplev hvor fantastisk et bygningsværk Westminster er. Det store klokketårn danner også den perfekte baggrund til at få taget et godt portrætfoto. Vil du se tårnet fra et lidt andet perspektiv, kan det anbefales at tage en tur i London Eye, hvor du kan få et fantastisk udsyn ud over hele London og ikke mindst den store klokke Big Ben. Læs mere om andre seværdigheder i London.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *