• Meny
  • Meny

Charles Dickens Museum

Charles Dickens Museum i London er uden tvivl et besøg værd, hvis du mangler en oplevelsesrig attraktion at se. Den berømte forfatter/skriver Charles Dickens brugte meget af sin levetid på at skrive historier – bl.a. i det hus, der i dag hedder Charles Dickens Musuem. Museet befinder sig på 48 Doughty Street i Holborn, London Borough of Camden. Det er relativt svært at se, at bygningen huser et museum, da museet ligner et typisk georgiansk rækkehus, der nærmest går i ét med omgivelserne. Museet på Doughty Street har været Charles Dickens hjem fra d. 25. marts 1837 til december 1839.

Fik inspiration fra sin ”sister-in-law”

Charles Dickens boede i huset sammen med sin kone Catherine og nogle af deres børn. Catherines søster (Mary) flyttede på et senere tidspunkt ind i huset for at afhjælpe Charles og Catherines arbejde med børnene og huset. Charles Dickens blev tæt knyttet til Mary, hvilket afspejles i Dickens bøger, hvor mange af de fiktive figurer har Mary’s grundtræk.

Dickens boede kun to år i huset, men han spildte absolut ikke tiden i de to år. Han var nemlig yderst produktiv, og afsluttede i den forbindelse The Pickwick Papers, Oliver Twist og Nicholas Nickleby – og påbegyndte historien om Barnaby Rudge.

En stor oplevelse at besøge Charles Dickens Museum

Charles Dickens Museum er det eneste tilbageværende hus, der ikke er gået til grunde. Derfor er det en meget speciel attraktion at besøge, fordi huset er de sidste tegn på Dickens måde at bo på.

Museet er delt op i fire etager, og på disse etager kan du opleve nogle af verdens vigtigste og sjældneste malerier, udgaver, manuskripter, møbler og andre genstande, der har forbindeles til Charles Dickens. Huset/museet er fyldt med finurlige og overraskende kunstværker, der helt sikkert er et besøg værd. Læs også mere om andre museer i London.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *