• Meny
  • Meny

Tower Bridge

Tower Bridge er en meget omtalt og berømt bro i London, som står over floden Themsen. Broen fungerer som en dobbelt vippebro, der går op, når skibe skal sejle under den. Broen blev åbnet i 1894, og broens hejseværk var dengang drevet af dampmaskiner. I dag bliver broens hejseværk drevet af elektricitet, hvilket har vist sig at være langt mere effektivt og ikke mindst hurtigere. Broen består af et sydtårn og et nordtårn, hvis stil er udført i samme dur, som Tower of London, der er placeret lige ved siden af.

Broen er medvirkende til at forbinde de to bydele Tower Hamlets og Southwark. Desværre er broen blevet brugt af mange til at begå selvmord hen over årene, hvilket er meget tragisk, hvorfor broen nu er afskærmet med glas. Dette har heldigvis hjulpet til at forhindre folk i at begå selvmord. I gamle dage var broen om mere end tusind gange om året, hvor den i dag kun går op for omkring hundrede skibe om året. Derudover kræves der også en skriftlig anmodning i dag, hver gang broen skal åbnes.

Tower Bridge – mere end bare en bro

Tower er uden tvivl et smukt funktionelt monument at opleve udefra, da det helt bestemt er en arkitektonisk perle, men også fordi der er mange detaljer at lægge mærke til på broen. Dog er der også mulighed for at opleve broen indefra. Man kan nemlig leje lokaler inde i broen, som er utrolig luksuriøse og som selvfølgelig er med en helt fantastisk udsigt udover Themsen og ikke mindst London.

Derudover findes der også en udstilling inde i broen, som giver et historisk indblik i broens tilkommen og betydning for England og resten af verden. Tower Bridge er bestemt et monument, der er værd at besøge, når du befinder dig i London.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *