• Meny
  • Meny

Buckingham Palace – Dronningens bopæl

Hvis du nogensinde besøger den fantastiske by London, så må du endelig ikke snyde dig selv for den oplevelse at se Buckingham Palace. Da det udover at være en meget ekstravagant og storartet bygning, så er det jo bopælen for selveste Dronning Elisabeth. Buckingham Palace er en af Londons mest besøgte turistattraktioner, hvilket der ikke er noget at sige til, når man kigger på bygningen og ikke mindst tager dens historiske baggrund i betragtning.

Buckingham Palace stod færdigt i 1703 og blev officielt residens for regenten i 1837, den dag Dronning Victoria flyttede ind. Som sagt fungerer Buckingham Palace stadig som residens og kontor for monarken den dag i dag. Buckingham Palace er i den grad en seværdighed, der er værd at besøge, især når der er vagtskifte. Hver anden dag er der nemlig march foran slottet med vagterne og deres store bjørneskindshuer. Dette sker hver anden dag klokken 11.30 i hverdagene og klokken 10.00 om søndagen.

Se hvordan Dronningen af England bor

Du kan rent faktisk betale dig til at se hvordan dronningen af England bor, eller i hvert fald hvordan forskellige dele af slottet ser ud. Der er nemlig åbent i forskellige dele af slottet i forskellige perioder, hvor man kan få sig en rundtur og en meget eksklusiv oplevelse. Royal Mews er åbent året rundt, mens State Room kun er åbent fra august til september. Alt dette kan du købe billetter til i billetkontoret ved indgangen.

Der er noget helt specielt ved at stå foran den kæmpestore men samtidig utrolig smukke bygning og det skaber en bestemt stemning, når man står og kigger på bygningen. Derudover er det meget sjovt at sige, at man har besøgt Dronningen af England, hvilket er en sjælden frase. Så snyd ikke dig selv for denne kulturelle oplevelse, hvis du befinder dig i London.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *