• Meny
  • Meny

Det lokale køkken i London og England

London er en magnet for hele verden og dette skyldes blandt andet dets kulinariske finesser, som byen har at byde på. London er en meget multikulturel by, hvilket dets gastronomi bestemt også bærer præg af. I London er det faktisk meget svært at finde restauranter med traditionel engelsk mad, da byen tilbyder mad fra alle verdensdele.

Hvad enten det er Italiensk, kinesisk, indisk, spansk, amerikansk, fransk osv osv. Dog har Englænderne selv nogle specialiteter, som det er muligt at finde i London. Det er fx et must at prøve den engelske specialitet fish&chips for ikke at forglemme den traditionelle og obligatoriske tea and biscuits, som englænderne nyder hver eftermiddag inden de skal have aftensmad.

Skøre specialiteter

Du kan støde på meget sjovt mad, når du befinder dig i London. De har mange skøre vaner, som for danskerne virker absurde og til tider lidt frastødene. Englænderne er fx helt tosset med småkager, men de skal helst være meget fede og fyldt med smør. Du kan blandt andet prøve at smage den meget fede småkage shortbread, som bugner af smør. Denne slags småkage ville gå glimrende til englænderes afternoon tea, som de nyder godt af hver eftermiddag inden de skal have aftensmad. Deres te-tid er nærmest gået hen og blevet et ritual for dem, og ses som noget obligatorisk i mange engelske hjem.

Derudover kan du også ske at støde på den meget usædvanlige specialitet fish&chips. Dette er friturestegt fisk, ofte torsk, og pomfritter, som serveres sammen. Dette serveres ofte i et kræmmerhus sammenrullet af avispapir, hvilket er med til at fuldende retten. Dette er helt klart en engelsk specialitet, som skal prøves, hvis man befinder sig i England og London ikke mindst. Det kan godt være det ikke lige er din kop te, men det er helt sikkert en oplevelse værd.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *