• Meny
  • Meny
De bedste julemarkeder i London

Julemarkeder i London – her er de 7 bedste steder at shoppe

Jul i London er noget ganske særligt, og briterne elsker at omfavne julen på alle måder – med overdådig julepynt, unikke gaver, gode tilbud, indbydende mad, svimlende juleshopping-muligheder og masser af spændende julefund.

Kombinér gerne din juleshopping i London med et af de mange London julemarkeder, og oplev den dejlige december-stemning omkranse dig. Her guider vi til syv af de bedste.

Winter Wonderland

Winter Wonderland i London

Winter Wonderland giver dig al den julestemning i London, som du måske har brugt hele dagen på at lede efter. Her er tale om byens nok største julemarked, som har alt, hvad dit hjerte kan begære – og lidt til. Markedet er utrolig populært, og både turister og lokale strømmer til. Og det er der en grund til.

Winter Wonderland er en blanding af alt muligt, og det favner utroligt bredt. For danske turister kan markedet virke helt amerikansk. Beliggende i byens måske mest populære park, Hyde Park, har markedet bredt sig ud over et stort areal, og her er festlig atmosfære i rigelige mængder – måske endda lidt for meget, hvis du blot er vant til de danske julemarkeder. Med placeringen i Hyde Park er det let at komme til området, og du kan enten gå fra centrum eller tage en metro, for eksempel til stationerne Hyde Park Corner, Knightsbridge eller Marble Arch.

Winter Wonderland er et godt sted for juleshopping i London, og det gælder både, hvis du leder efter skæve eller traditionelle juleting og -sager. Området er så stort, at det er delt op i flere sektioner, der hver især har deres eget særpræg. Flere steder er det mere karneval end jul, der præger stedet, men det er en del af ”charmen”. Det betyder, at du for eksempel kan opleve et område, der afspejler den tyske julestemning med ølstuer og tyroler-atmosfære, et nordisk med sne og et tivoli med amerikansk stemning.

Der er et væld af boder – over 100 forskellige – der sælger alt fra juleting til klenodier, souvenirs, mad og drikke, og rundt omkring på markedet er der tillige opstillet forlystelser til de store såvel som til de små. Forlystelserne kommer både med og uden juletema og giver masser af hvin og skrig. Børnene vil dog elske dem, og hvis du gerne vil søge mod lidt mere ro, kan du tage børnene med ind og se en af de skiftende forestillinger, der kører i hele åbningstiden. Livemusik, optrædende artister og en stor skøjtebane fuldender dette London julemarked, som bare skal opleves.

Skal du kun besøge ét julemarked i London, så bør det være Winter Wonderland. Der er gratis entre for børn og voksne, og de nærmeste metrostationer er som nævnt Hyde Park Corner, Knightsbridge eller Marble Arch.

Covent Garden Juleby

Covent Garden Juleby i London

Covent Garden Juleby er her, hvor du kommer til at opleve hyggelig og ægte julestemning i London. Covent Garden-området ligger centralt i Londons midte tæt på både Picadilly Circus, Leicester Square og Trafalgar Square, så du befinder dig virkelig i hjertet af metropolen. Perfekt, hvis du alligevel er på juleshopping i London og trænger til hygge i lange baner.

Covent Garden er et område, der er præget af kunstner-stil, boheme-tilværelse og utraditionel skønhed. Kunstnere, artister og performere fra alle genrer har gerne deres gang her, og gadebilledet er også meget alsidigt og broget. Selve området er hyggeligt, snævert og særpræget med masser af unikke butikker, snoede gader og små perler, der kan være svære at finde.

Denne stemning kan du også opleve på julemarkedet i Covent Garden, kaldet Covent Garden Juleby. Det bliver ikke meget mere julet end her, og juleentusiaster bør vælge julemarkedet her over Londons andre, hvis man kun kan nå på ét marked. Det gælder især, hvis du er til alt det, som man forbinder med traditionel julestemning.

Du kan passende starte din udforskning af Covent Garden Juleby ved det 60 fod store juletræ i midten, der skinner og brillerer med sine mere end 30.000 farverige lysdioder. Træet tårner sig op over mennesker og bygninger, som udgør det for julebyen. Selve julebyen er spredt ud over East Piazzas markedsbygninger, og den er designet af moderne kunstnere, der blander det nye med det gamle. Her kan du finde et madmarked med julepræg, restauranter med igloer, hvor du kan spise, og masser af juleboder som bugner af unikke varer, du ikke finder andre steder.

Hvis du leder efter hyggelig, gennemført og rendyrket julestemning i London på et af de mange London julemarkeder, bør du vælge det i Covent Garden. Her er fri entre for børn og voksne, og den nærmeste metrostation er Covent Garden eller Charing Cross. Du kan også sagtens slentre gennem byen fra for eksempel Picadilly Circus forbi Leicester Square til Covent Garden, som ikke ligger ret langt væk.

Borough Market

Borough Market Bedste julemarked i London

Borough Market er en klassiker, som de fleste kender til. Her er tale om et af byens største og mest kendte madmarkeder, der bliver holdt hver uge hele året rundt. Op til jul er Borough Market blevet omdannet til et større julemarked i London, som nu bliver prydet af smukke kranse, store hjerter, højtsvævende guirlander og lys i alle nuancer.

Borough Market er traditionelt set et madmarked, som både turister og lokale besøger hver uge for at købe specialiteter, som de ikke kan få fat på andre steder. Markedet er nærmest verdenskendt, og det er større end det i Notting Hill, som ellers er blevet foreviget inden for populærkulturen i filmen af samme navn med Julia Roberts og Hugh Grant. London til jul er ikke komplet uden et besøg på Borough Market, og du kan godt glæde dig til at gå på opdagelse på et anderledes julemarked i London.

Der er måske ikke så meget overdådig julepynt og kraftige installationer at finde her, men til gengæld kan du kombinere fødevarehandlen med juleshopping i London. Op til jul vil du kunne finde et forøget sortiment af julegaver, jule-ingredienser, julekager, juleoste og julebageri med mere, så der er noget til både den søde og den salte tand.

Er du mad-entusiast, og skal du kun besøge ét julemarked i London i år, så bør du lægge vejen forbi Borough Market. Der er fri entre for børn og voksne, og du kommer let til markedet med metroen, hvor metrostoppet Borough ligger tættest på.

Southbank Market

Southbank Market julemarked i London

Southbank Market er placeret syd for floden og omkranser det område, der ligger langs Themsen ved London Eye, Southbank Centre og London Dungeon. Normalt er her liv og glade dage med masser af festivitas for hele familien langs floden, men til jul i London er der en ganske særlig stemning.

Det brede fortov langs Themsen ser helt fortryllende ud med masser af glimtende lys, julesang og juledekorationer, og når du tager turen hen til det nærliggende Southbank Centre, kan du få en fantastisk juleshopping i London – især hvis du er til den spiselige slags.

I området ved Southbank Centre finder du ofte et væld af pop-op madboder, der lokker smagsløgene med både kendte og fremmede retter, men der er for alvor tonet op for julemaden, hvis du besøger London til jul. Tag en dejlig slentretur mellem de mange boder, der indbyder til nye oplevelser – både de spiselige og de ikke-spiselige. Du kan opleve masser af spændende håndværk og dekorationer i området, som emmer af liv og glade dage, men på gourmet-fronten er her tale om et sandt mekka for gastronomi-entusiaster.

Du kan få streetfood i særklasse, og den normale mad er blevet blandet med julens glæder, så du både kan smage special-oste, trøffel-burgere, fondue, pølser, æggesnaps, pandekager, kødtærter, and, gløgg og varm chokolade med mere.

Er du vild med mad og anderledes julemarkeder i London, så bør du besøge Southbank Market. Der er fri entre for børn og voksne, og du kommer let hertil med enten vandbåden, der lægger til ved London Eye, eller ved at tage metroen til stationerne Westminster eller Embankment. 

Selfridges Julemarked

Selfridges Julemarked vil være meget passende at besøge, når du alligevel har været inde i det traditionsrige og kæmpestore stormagasin Selfridges. I stormagasinet kan du få alt, hvad hjertet begærer af luksus- og mærkevarer til både hverdag og fest, og når du er helt svedig efter at have stæset rundt blandt etager, tøj og mennesker, kan du gå udenfor og opleve Selfridges London Julemarked.

Markedet er et helt nyt påfund fra Selfridges-koncernen. Det ligger bag magasinet, og her kan du slappe lidt mere af og nyde den friske luft. Der er både lækker gourmet streetfood til de sultne med et julepræg, tyske pølser, skinnende julelys, små forlystelser til børnene, boder med gaver samt håndværk og et sted, hvor du kan købe dit juletræ. Kort sagt kan du finde alt det, du har brug for til at komme i fantastisk julestemning i London.

Hvis du gerne vil kombinere juleshoppingen i London i stormagasinet med et åbent julemarked, så bør du klart besøge Selfridges Julemarked. Der er fri entre for børn og voksne, og du kommer let til markedet og stormagasinet ved at stå af ved metrostationerne Bond Street eller Marble Arch.

Harrods

Harrods bedste julemarkeder i London

Harrods er ikke som sådan et julemarked i London, men hvis du gerne vil have en hardcore juleshopping-oplevelse i London, så bør du væbne dig med mod og gå ind i stormagasinet Harrods. Her finder du alle de sædvanlige luksus- og mærkevarer i metervis på mange etager, hvor du let kan fare vild. Der er mennesker, musik og blink overalt i et format, som er noget større end Magasin eller Illum i Danmark, men der er noget særligt traditionelt og meget britisk over Harrods.

Stormagasinet har en hel etage til julesager, så her kan du for alvor gå på jagt efter specialiteter, hvor der ikke er mangel på pynt i utraditionelle farver, og de større gaver kan du finde i de øvrige afdelinger. Supersmart, da du så kan slå to fluer med ét smæk, og når du bliver træt og sulten, kan du besøge Harrods’ Food Court, som er deres store madafdeling. Her kan du helt sikkert finde masser af julelækkerier og nyde en britisk kop te.

Besøg Harrods hvis du er til hardcore juleshopping i London og gerne vil kunne shoppe både ”almindelige” varer og juleting. Magasinet har som nævnt en hel etage dedikeret til jul, så her kan du finde masser af ny pynt, dekoration eller gaver. Der er fri entre for børn og voksne, og den nærmeste metrostation er Knightsbridge, som går lige til døren.

Festive Flea

Festive Flea er et anderledes julemarked i London, der, som navnet antyder, har et fokus på vintage og genbrug. Stilen er inspireret af de europæiske loppemarkeder, og handelen foregår i bæredygtighedens navn og er udført af uafhængige sælgere. Der er dermed ikke noget masseproduceret på dette London julemarked, og alle de varer, der bliver solgt, er med til at støtte de lokale forretninger og butikker.

Du kan finde mere end 40 boder her, der sælger alt mellem himmel og jord. Du vil som oftest støde på masser af håndlavede varer med et særligt præg, som du ikke vil kunne finde andre steder. Det er supersmart, hvis du gerne vil give en helt unik gave.

Når du besøger Festive Flea til jul i London, kan du samtidig også købe et juletræ, og her går overskuddet tillige til de lokale samfund. Mens du ser på alle de specielle produkter og varer, kan du nyde en kop varm gløgg eller chokolade og spise lune spanskrør – og samtidig kan du glæde dig over, at du støtter op om den lokale bæredygtighed.

Besøg derfor Festive Flea, hvis du er til genbrug og second hand, samt hvis du går op i bæredygtighed og lokal støtte. Der er fri entre for børn og voksne, men der er kun åbent i weekender. Du kan komme til Festive Flea med metroen, og stoppet London Bridge er tættest på.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *